WEIMARANER KENNEL
REJETON-de-CALVADOS

 

home
calvados
brandy
fokkerij
puppen
foto`s
exterieur
links
contact
gastenboek

 

 

 

FOKKERIJ

Zo af en toe fokken wij een nestje Weimaraner Kortharen uit zorgvuldig geselecteerde combinaties, die geheel voldoen aan de normen van de Nederlandse Vereniging “De Weimarse Staande Hond”.

Ons streven is gezonde Weimaraner Kortharen te fokken met het karakter, het exterieur en de werkeigenschappen die behoren bij dit prachtige ras.

Een evenwichtige Weimaraner laat veel jachtpassie en werkwil zien.

Een adellijke, krachtige en harmonische lichaamsbouw staat garant voor snelheid en uithoudingsvermogen.

PUPPEN

Als er bij ons een nestje wordt geboren, brengen de puppen hun vroegste jeugd in huis door, zodat de socialisatie al vroeg op gang komt. Geluiden van wasmachine, stofzuiger komen de puppen dan al vroeg bekend voor en verkleinen de mogelijkheid op schrikachtige hondjes.

De eerste weken
Uit diverse literatuurstudies blijkt telkens weer dat de eerste weken die een pup (uiteraard) bij de fokker doorbrengt, van wezenlijk belang zijn voor de toekomstige ontwikkeling van de hond. Hier wordt de basis voor het verdere hondenleven gelegd en dat legt een bijzonder grote verantwoordelijkheid bij de fokker. Een nieuwe eigenaar moet - vinden wij - dan ook kunnen vertrouwen op de fokker van hun nieuwe huisgenoot. Daarom fokken wij ook volgens het fokreglement van de WSH.

Naar de nieuwe baas
Op een leeftijd van zeven/acht weken mogen de puppen naar hun nieuwe baas, voorzien van de eerste enting. Uiteraard zijn ze dan ook al diverse keren ontwormd. Sommige puppen zijn al een klein beetje zindelijk, bij het ene nest is dat wat makkelijker dan bij het andere, en de meeste hondjes zijn al gewend aan een halsbandje en riem.

De basis is gelegd en de nieuwe eigenaar kan dan zelf aan de slag.

En dan verder...
Wij doen ons best om voor onze puppen goede eigenaren te vinden die de honden ook willen en kunnen bieden wat ze nodig hebben. Mensen die de hele dag werken of andere drukke bezigheden hebben, vinden wij in principe geen goede eigenaren voor welke hond dan ook.
Alle begin is moeilijk en zo komt het voor dat nieuwe eigenaren met vragen zitten en bellen of langskomen wanneer ze even aan zichzelf (of aan hun hond) twijfelen. Uiteraard staan we iedereen in het begin zoveel mogelijk terzijde.